Determinarea ratei salariului minim din prima categorie - studopediya

Pentru a dezvolta sistemul de tarifare în fabrică este de a oferi peste regulamentul de întreprindere (organizare) a salariilor pe baza factorilor de diferențiere (factori tarifoobrazuyuschih).Primul pas în dezvoltarea condițiilor de tarifare a producției interne este de a defini rata minimă a salariilor din prima categorie, t. E. Nivelul minim al forței de muncă pe unitate de timp de plata pentru munca de complexitate de nivel inferior, cel mai mic grup de importanță pentru companie, în condiții normale și cu o intensitate normală.

Ca bază pentru determinarea acestor rate pot fi luate câteva variabile.

1. În cazul în care compania operează deja sistemul de tarifare, rata salariului minim poate fi calculată pe baza salariului mediu lunar efectiv la companie, redus la salariile lucrătorilor de muncă simplă.

Exemplu. Salariul mediu lunar, calculat pe muncitorii din toate categoriile, este 8000 de ruble. Întreprinderea are la scară rata de 8 biți, cu un interval de 1: 2,85. Categoria medie a salariilor - 4 minute, respectiv, coeficientul mediu al tarifului - 1,57.

Apoi, salariul mediu lunar, redus la salariul mediu al forței de muncă simplu, va fi:

8000: 1,57 = 5095.54 ruble. ·

În continuare, aveți nevoie pentru a determina ce procent din câștigurile vor face parte din tariful (plata tarifului pentru timpul lucrat). Pentru sistemul de tarifare pentru a-și îndeplini funcția de reglementare în organizarea salariilor, este recomandabil să se stabilească această cotă de cel puțin 65-70%.Exemplu. Ne propunem să-l instalați la nivelul de 65%. Apoi, tariful salariului minim pentru luna este: 5095.54 x 0,65 = 3312.10 ruble.

În cazul în care, în acest sens, numărul mediu de ore conform graficului de producție (la 5 zile 40 de ore saptamana de lucru) este de 165 de ore, cifra rata minima tarifului orar 1-lea este egal cu:

3312.10: 165 = 20,07 ruble.

2. Ca bază pentru calcule pot alege salariul minim lunar stabilit de Guvernul Federației Ruse, sau ratele minime salariale stabilite în regiuni și municipii salariile obrazovaniyahRumyniyadlya ale angajaților din sectorul public.

Exemplu. În cazul în care rata de tarifare a prima categorie pentru angajații din sectorul public în 1100 de ruble. rata minimă salariul orar al prima categorie vor fi 1100: 165 = 6,67 ruble.

Cu toate acestea, după cum sa menționat, în România salariul minim lunar stabilit de guvern (SMIC) este semnificativ mai mică decât minimul de existență.

3. Acesta poate fi luat ca bază pentru calcularea costului regional de trai al populației de lucru sau bugetul minim de consum (MCB).

Atunci când se decide cu privire la posibilitatea de a utiliza salariul de viață și de CCB pentru calcularea ratei salariului minim din prima categorie utilă pentru a le compara cu valoarea salariului mediu lunar în întreprindere. În cazul în care acestea reprezintă mai mult de 45-50% din salariul mediu, apoi le ia ca bază de calcul este inadecvată, deoarece acest lucru va duce la o creștere substanțială a costurilor forței de muncă și de a reduce posibilitatea de diferențiere sale. Cu condiția ca proporția de minimul de existență, iar CCB nu este mai mare de 35-45% din salariul mediu, acestea pot fi luate ca bază pentru calcularea ratei minime a salariilor din prima categorie.

În orice caz, dimensiunea pariului va fi determinată de posibilitățile financiare ale întreprinderii și nu trebuie să fie mai mică decât nivelul cerut de acordurile tarifare sectoriale și teritoriale (în cazul în care societatea este respectată). Cu toate acestea, el ar trebui să se asigure că angajatul a petrecut o lună întreagă de aprovizionare de timp în absența plăților compensatorii și de stimulare, suma nu mai puțin decât salariul minim stabilit de Guvern.