token ring - studopediya

Ring Token - aceasta este o altă arhitectură a rețelelor locale, organizarea IEEE standardizate. Ea are multe proprietăți în comun cu specificația Ethernet și alte tehnologii de rețea, care descrie o familie de standarde IEEE 802. Ca urmare, rețeaua Token Ring poate interacționa cu alte arhitecturi folosind transforma poduri. Tehnologia Token Ring a fost dezvoltat de IBM in 1984, iar apoi transferat ca un proiect de comitet standardul IEEE 802, care se bazează pe ea adoptată în 1985 Standard 802.5. rețelele Token Ring operează cu două rate de biți - 4 și 16 Mbiți / s. Până în prezent, există recomandări, ceea ce sugerează o creștere a vitezei de transmitere a semnalului Token Ring 100, 128 Mbit / s, și în cele din urmă la 1 Gbit / s.Că nici una din stațiile nu sunt „monopolizat“ întreaga bandă de frecvență, așa-numitul jeton de captare temporizator (jeton Holding, temporizator) monitorizează și controlează durata maximă de timp în care stația are dreptul exclusiv de a transmite date. De obicei, timpul de retenție al marker implicit este de 10 ms. Dimensiunea maximă a cadrului la standardul 802.5 nu este definit. Pentru rețelele 4 Mbit / s este de obicei de 4 Kbytes, iar pentru rețele de 16 Mbit / s - 16 Kbytes. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul timpului stația de marcare de retenție trebuie să aibă timp să treacă cel puțin un cadru.

În rețelele Token Ring 16 Mbit / s și folosește un algoritm ușor diferit pentru acces la inel, numit un marker algoritm de eliberare precoce (timpurie Jeton Release). În conformitate cu acesta stația trece token-ul pentru a avea acces la stația următoare, imediat după transmiterea ultimului bit al cadrului, fără a aștepta întoarcerea cadrului de inel cu bitul de confirmare. În acest caz, lățimea de bandă de inel este folosit mai eficient, deoarece inelul simultan imagini în mișcare mai multe stații.

standard, Token Ring IBM prevăzut inițial pentru conexiuni de construcție în rețea prin intermediul unui hub, numit MAU (unitate de multistation de acces) (fig. 22). În general, rețeaua Token Ring are o configurație stea-ring combinat. noduri finale sunt conectate la un hub (MAU) pe topologia stea și MAU se împreună prin porturi speciale Ring În (RI) și Ring Out (RO) pentru formarea inelului principal fizic. hub Token Ring poate fi activ sau pasiv. Un hub pasiv se conectează pur și simplu porturile de conexiuni interne, astfel încât stațiile conectate la aceste porturi, a format un inel. Nici o amplificare a semnalelor, sau resincronizare lor pasiv MAU nu funcționează. Hub activă îndeplinește funcția de regenerare a semnalului și, prin urmare, uneori menționată ca un repetor, la fel ca în standardul Ethernet.

token ring - studopediya


Fig. 22. Configurația fizică a rețelei Token Ring

Toate stațiile de pe inelul trebuie să funcționeze la aceeași viteză - sau 4 Mbit / s sau 16 Mbit / s. Cablurile care se conectează la stația de la hub-ul, numit abonat. și cabluri de conectare hub-uri - trunchi. Tehnologia Token Ring permite conectarea stațiilor terminale și nodurile sunt diferite tipuri de cablu: STP tip 1, UTP Tip 3, UTP Type 5 precum și un cablu de fibră optică. Când se folosește un sistem ecranat torsadat STP Tip 1 cablu de la IBM nomenclaturi inelul este lăsat să se integreze la 260 de stații la lungimea cablului abonat de 100 de metri, iar utilizarea de numărul neecranat perechii de fire răsucite maxim de stații se reduce la 72 atunci când lungimea cablurilor de abonat de până la 45 metri. Distanța dintre Mau pasiv poate fi de până la 100 m, folosind un tip STP cablu 1 și 45 m când se utilizează UTP Tip 3. Cablu între maxim MAU crește activ la distanță în mod corespunzător la 730 m sau 365 m în funcție de tipul de cablu. Lungimea maximă inel Token Ring este de 4.000 m, cu toate că această restricție nu este la fel de stricte ca în Ethernet.

Recent, IBM a introdus o nouă versiune a tehnologiei Token Ring, numit High-Speed ​​Token Ring, HSTR. Această tehnologie suportă rate de biți de 100 și 155 Mbit / s, păstrând în același timp caracteristicile de bază ale tehnologiei Token Ring 16 Mbit / s. TehnologiyaToken Ring acceptă următoarele tipuri de cadru:

· LLC cadru de date;

· Cadrele de control MAC;

· Transmiterea întreruptă cadru.

Tehnologia Token Ring IEEE 802.5 folosit pentru a controla accesul la mediul de transmisie un design special al secvenței de biți, cunoscută ca marker.

marcare cadru este format din trei câmpuri, fiecare cu o lungime de un octet:

· Start delimitator (Pornirea Delimitator) apare la începutul marker, precum și la începutul fiecărui cadru transmis în întreaga rețea;

· Domeniul de acces de control (Access Control) este format din patru subcâmpuri: RRR - biți de prioritate, T - un pic marcator, M - bit monitor, RRR - biți de prioritate de rezervă;

· Limitator final (Ending Delimiter) - Recent, câmpul de marcare.

Domeniul prioritar este utilizat pentru a identifica un marker de importanță. Această valoare poate varia de la 000 la 111. Bitul marcator este bitul să fie inversat pentru a converti marcatorul în secvența unui cadru de start. bit marcator este setat la 1, în scopul de a informa alte stații, că marcatorul este acum o parte integrantă a cadrului. domeniu prioritar solicitarea permite stațiilor de a servi primelor solicitări de date de la stațiile cu cea mai mare prioritate, o poziție de date futures. Stațiile pot comunica prioritatea datelor lor, prin stabilirea de biți corespunzătoare ale domeniilor prioritare ale cererii.

Minimă cadru de date Lungimea Token Ring este de 21 octeti. Lungimea maximă a ratei de transmisie cadru de date este determinată de semnale pe inel. Cadrul de date cuprinde trei frame marker de câmp lungime într-un singur octet fiecare. Această structură de bază se adaugă încă șase câmpuri și subcâmpuri.

cadrele de control MAC diferă numai din câmpul de informații al cadrului de date și, uneori, cadru câmp de control. cadrele MAC au exclusiv funcții de întreținere și inel de control. Ei nu tolerează aceste niveluri mai ridicate, și niciodată transferate în alte zone ale podurilor de conflict, switch-uri sau routere. Fiecare cadru MAC este clar definit funcția de management al rețelei:

· Controlul cablului de abonat;

· Funcții active de monitorizare.

Având în vedere numărul relativ mare de diferite tipuri de cadre MAC (peste 25 de specii), nu are sens să ia în considerare fiecare dintre ele separat. Este suficient să spunem că acele cadre MAC sunt folosite pentru a colecta caracteristici de performanță de rețea, care pot fi obținute de la aplicații de management de rețea standard conforme.