Zambile - îngrijire la domiciliu

Zambile - îngrijire la domiciliu

Foarte frumos și elegant se pare zambile în ghivece, astfel încât este adesea prezentată în loc de flori. Dar cum să aibă grijă de zambile acasă, că este plăcut lui înflorire continuă?Zambile - îngrijire la domiciliu

Zambile cameră de flori aveți nevoie pentru a pune pe fereastră și strălucitoare în seara pentru a furniza lumină artificială (lumina ar trebui să scadă pe planta 12-15 ore). Este important să se hrănească planta în timp: la începutul creșterii - un amestec de nitrat și fosfat, când s-au format boboci de flori - un amestec de superfosfat și potasiu, și până la sfârșitul înfloririi - același amestec, dar în proporții egale. După alimentarea unui trebuie să slăbiți sol, dar cu grijă pentru a evita deteriorarea rădăcinile unei flori. zambile Preconditii în creștere la domiciliu este transplantul anual.

Cel mai adesea, zambile nu bolnav, dar cu apariția simptomelor bolii de flori putregai, este mai bine pentru a scăpa de flori infectate și pământul.

zambile de reproducere la domiciliu

bulbi zambile se multiplică și procesul constă din următoarele acțiuni: • extrage becurile din oala;
 • bine de la sol (nu se spală);
 • a pus într-un rând în cutii de lemn și le-a pus într-un loc foarte cald (nu la soare);
 • după o astfel de depozitare bulbi zambile pune tulpini bune și să dea mai mulți copii;
 • înainte de plantare se poate efectua un tratament preventiv Bariera de droguri.

Pentru înflorire bună trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții:

Plantarea zambile la domiciliu

 1. Pentru plantare alege bulbi mari, sănătoase.
 2. Pot avea un mediu de dimensiuni, bazat pe două dintre tuberculul de 5 cm.
 3. Pe fundul vasului pentru a umple un sol neutru (amestec de foaie gazon pământ, compost de turbă și 1: 2: 1: 1), iar nisipul de sus.
 4. Atunci când se plantează becuri, ele se presara doar la sol, călcarea în picioare în jurul valorii și se lasă la suprafața superioară. Bulbii nu trebuie să se atingă între ele.
 5. După plantare oală pentru a pune în
  Zambile - îngrijire la domiciliu
  loc întunecos, la o temperatură de 5 ° C sau învelit într-o folie de plastic de culoare închisă și pus într-un hambar timp de 6-10 săptămâni.
 6. Când lăstari atins înălțimea de 2,5-5 cm muta oală într-o cameră cu o temperatură de 10-12 ° C, este mai întâi pus în umbră, apoi se apropie de fereastră.
 7. Apoi oala cu bulbi trebuie sa fie transferate bine iluminate, draft liber, departe de carcasa bateriei, cu o temperatură de 15-20 ° C, Pământ pentru a menține în mod constant umed, transforma plantele în ghiveci să crească lin.

flori zambile nepretențioasă, și în creștere la domiciliu nu vă va da probleme dacă urmați recomandările din grija sa.